Dostępne opakowania:
30 tabletek gastroopornych
BEZ
GLUTENU
BEZ
LAKTOZY
ODPOWIEDNI DLA WEGAN
Principium Bromelina 500mg z ekstraktu z ananasa, miareczkowanego w bromelaine, o wysokiej aktywności proteolitycznej (2500 GDU / g) GDU (ang. Gelatin Dissolving Units – żelatynowe jednostki rozpuszczające) są miarą zdolności bromelainy do “rozkładu” protein. Bromelina może być przydatna do pobudzania procesów trawiennych i stymulowania mikrokrążenia i drenażu płynów, łagodząc w ten sposób ciężkość nóg i przeciwdziałając niedoskonałościom spowodowanym cellulitem.
Przede wszystkim jest znana ze swoich właściwości regulujących zdolności trawienne, pomaga trawić białka. Dodatkowo bromelina pomaga w walce z nieprzyjemnym dla kobiet cellulitem, a także wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Ten wyjątkowy enzym także działa drenująco i zmniejsza poczucie ciężkości nóg.
Jedna tabletka dziennie między posiłkami
500 mg Bromelina (Bromelaina)
(2500 GDU*/g na tabletkę)
bez glutenu, bez laktozy, odpowiedni dla wegan
30 Tabletek dojelitowych
Ananas jest rośliną pochodzącą z tropikalnej Ameryki, której medycyna ludowa zawsze przypisywała liczne właściwości. Ananas w swojej łodydze kryję bogactwo bromelainy, substancji zawierającą enzymy proteolityczne, które są zdolne do rozkładania białek na aminokwasy. Ta aktywność jest wyrażona w GDU na gram, skrót od Gelatin Dissolving Units. Wysoka wartość GDU wskazuje zatem na wysoką aktywność proteolityczną. Dzięki tej zdolności do „demontażu” białek ekstrakt ananasowy miareczkowany bromelainą sprzyja funkcji trawiennej. Ekstrakt z ananasa służy również do pobudzania krążenia krwi i funkcji mikrokrążenia. Prawidłowe funkcjonowanie układu mikrokrążenia pozwala przeciwdziałać niedoskonałościom takim jak cellulitu. Skuteczne mikrokrążenie jest również podstawą odpowiedniego drenażu płynów ustrojowych przez obszary peryferyjne – osłabione siedzącym trybem życia – i w konsekwencji zmniejszenie uczucia ciężkości nóg
Nie jest przypadkiem, że w krajach tropikalnych ananas jest często podawany z mięsem i jest również zalecany jako przekąska po posiłku. Wszystkie reakcje chemiczne zachodzące w naszym organizmie są regulowane przez enzymy. To one są odpowiedzialne za aktywację i przyspieszenie różnych procesów biologicznych, a także odgrywają fundamentalną rolę w naszym układzie odpornościowym.
DZIAŁANIE PRZECIWZAPALNE: Zwiększa produkcję prostaglandyn o działaniu przeciwzapalnym i działa przeciwko działaniu prozapalnym.
DZIAŁANIE PRZECIWOBRZĘKOWE: rozkłada fibrynę, czyli białko stosowane w krzepnięciu krwi i pomaga zmniejszyć obrzęki pourazowe.
AKCJE TRAWIENNE: Jej enzymy pomagają przerwać wiązania białkowe i lepiej je strawić