Dostępne opakowania:
Butelka 50 ml

WITAMINA D3 Z POROSTEM ISLANDZKIM

  • witamina D3 z Porostu Islandzkiego o maksymalnej dawce 2000 IU
  • Wzbogacona olejem lniany, źródło Omega 3.

BEZ
GLUTENU

BEZ
LAKTOZY

ODPOWIEDNI DLA WEGAN

Dlaczego Witamina D3 2000 Principium

Wegańska Witamina D3 2000 IU to suplement witaminy D3 z islandzkiego porostu o maksymalnej dawce 2000 IU. Pomaga utrzymać zdrowe kości, wspomaga wchłanianie wapnia i fosforu oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Zawiera również olej lniany, źródło Omega 3. Jest przyjmowany w kroplach i ma pyszny pomarańczowy smak!

Kiedy Stosować

Zalecana u dzieci i młodzieży (w celu promowania regularnego rozwoju kości i wzmocnienia układu odpornościowego), kobiet w ciąży i karmiących piersią (zwiększone zapotrzebowanie), kobiet w wieku podeszłym i kobiet w okresie menopauzy (w celu promowania utrwalania wapnia w kościach),osteopenia i osteoporoza, osób w podeszłym wieku i z obniżonym nastrojem (przyczynia się do poprawy humoru, a także sfery poznawczej przede wszystkim u osób starszych), dzieci i dorośli z obniżoną odpornościom, a także w przypadku złamań.

Jak Stosować

Dzieci w wieku 3-10 lat:
4 krople = 400 UI = 10 mcg.
Nastolatki, ciąża, karmienie piersią:
6 kropel = 600 UI = 15 mcg.
Dorośli:
20 kropli = 2000 UI = 50 mcg.
Podczas posiłków.

Co Zawiera

Wegańska Witamina D3 z Porostu Islandzkiego, z witaminą E i olejem lnianym

Dodatkowe informacje

bez glutenu, bez laktozy, odpowiedni dla wegan

Opakowanie

butelka 50 ml

SKŁADNIKI

Witamina dla naszych kości.

Witamina D3 jest szczególnie znana jako witamina dobra dla naszych kości, ponieważ przyczynia się do prawidłowego wchłaniania wapnia i fosforu, które są podstawowymi minerałami szkieletu i zębów. Witamina D pozytywnie wpływa także na ogólne dobre samopoczucie oraz prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu odpornościowego. Nasz organizm czerpie ją w minimalnym stopniu z pożywienia: w postaci cholekalcyferolu (witamina D3) z żywności pochodzenia zwierzęcego (zwłaszcza tłustych ryb, takich jak łosoś, makrela, śledź) oraz w postaci ergocalciferol (witamina D2) z owoców i warzyw. Ta pierwsza jest najbardziej aktywna i wywodzi się w dużej mierze z transformacji, którą przechodzi konkretna prowitamina występująca w skórze, dehydrocholesterolu, po ekspozycji na promienie UVB.

BEZGLUTENOWA, BEZ LAKTOZY, ODPOWIEDNIA DLA WEGAN.

Źródło porostów w postaci oleju, witamina D3 może być również ekstrahowana z porostów, w szczególności porostu islandzkiego, który jest szczególną formą symbiotyczną między grzybem a sinicami, zdolny do życia w ekstremalnych środowiskach i gromadzenia dużych ilości składników odżywczych, w tym witaminy D3. Ze względu na swoje pochodzenie, ta forma witaminy D3 jest nazywana wegańską i jest również zalecana dla osób, które nie spożywają mięsa.