Dostępne opakowania:
15 lub 30 saszetek
BEZ
GLUTENU
BEZ
LAKTOZY
ODPOWIEDNI DLA WEGAN
Liposomalna Kurkumina Total Extract to pierwszy tego typu płynny suplement. Gotowy do picia o delikatnym cytrusowym smaku. Aby rozwiązać problem biodostępności, użyliśmy specjalnego ekstraktu, w którym kurkumina jest w liposomalnej formie. Technologia HP – LYPOSOME, czyli procesu homogenizacji pod wysokim ciśnieniem, Kurkumina łączy się z fosfatydulocholiną tworząc liposom, który jest łatwiej absorbowany przez organizm.
W skład Liposomalnej Kurkuminy Total Extract Liposomalna miareczkowana na 95% Kurkuminoidów (lipofilne); Turmacin®: ekstrakt kurkuminy miareczkowany na 12,5% polisacharydów (hydrofilne)
Zalecana przy bólach stawów, reumatyzmie, zapaleniu żołądka lub jelita grubego, a także przy napięciu przedmiesiączkowym
1 saszetka dziennie, zalecana z głównym posiłkiem
Liposomalna Kurkumina miareczkowana na 95% Kurkuminoidów; Turmacin®: ekstrakt kurkuminy miareczkowany na 12,5% polisacharydów
bez glutenu, bez laktozy, odpowiedni dla wegan
15 lub 30 saszetek po 10ml
Średnia zawartość | 1 saszetka |
HP lLposom KurkuminaSuchy ekstrakt miareczkowany na 95% kurkuminoidówKurkuminaRówne zawartości kurkuminoidów | 130.20 mg123.50 mg |
Turmacin® – Kłącze KurkumySuchy ekstrakt miareczkowany na 12.50% polisacharydówRówne polisacharydom | 100.00 mg12.50 mg |
Coraz więcej badań wykazuje pozytywne właściwości kurkuminy na funkcjonowanie naszego organizmu. Kurkumina przyczynia się do zwalczania zaburzeń związanych ze stresem oksydacyjnym. Przeciwdziała takim dolegliwościom jak bóle stawów przy zmianie temperatury, grypie lub przy przeciążeniu, a także wpływa na prawidłowe działanie układu pokarmowego, funkcje wątroby, w szczególności w przypadku zbyt bogatego w tłuszcze odżywiania i nadwagi skoncentrowanej w okolicy brzucha. WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) oficjalnie uznała skuteczność kurkuminy na niektóre zaburzenia trawienia. Wiele z tych badań podkreśla działanie przeciwutleniające, hepatoprotekcyjne.
Aby skorzystać z najważniejszych składników kurkumy, konieczne jest przeprowadzenie dwóch różnych procesów ekstrakcji: jednej dla kurkuminoidów, drugiej dla uzyskania polisacharydów, które w przeciwnym razie zostałyby utracone. Następnie, aby nasz organizm mógł przyswoić kurkuminoidy, konieczne jest przyjęcie ich w formie liposomalnej. Dzięki unikalnej i ekskluzywnej technologii HP-LYPOSOME®, która jest procesem mieszania pod wysokim ciśnieniem, Kurkumina wiąże się z fosfatydylocholiną tworząc liposomy, które są łatwiej wchłaniane przez komórki ponieważ błona komórkowa odbiera liposomy jako podobne do siebie dzięki czemu następuje połączenie. Technologia hpliposme wykorzystywana w produkcji leków i ma potwierdzenie naukowe. Dodatkowo Turmacin® – ekstrakt z kłącza kurkumy miareczkowany na 12,5% zawartości polisacharydów, jest hydrofiliczny, a także standaryzowany na zawartość „turmerosacharydów” – bioaktywnych polisacharydów, niezawierających kurkuminoidów.