Dostępne opakowania:
Butelka 50 ml
BEZ
GLUTENU
BEZ
LAKTOZY
ODPOWIEDNI DLA WEGAN
Wegańska Witamina D3 2000 IU to suplement witaminy D3 z islandzkiego porostu o maksymalnej dawce 2000 IU. Pomaga utrzymać zdrowe kości, wspomaga wchłanianie wapnia i fosforu oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Zawiera również olej lniany, źródło Omega 3. Jest przyjmowany w kroplach i ma pyszny pomarańczowy smak!
Zalecana u dzieci i młodzieży (w celu promowania regularnego rozwoju kości i wzmocnienia układu odpornościowego), kobiet w ciąży i karmiących piersią (zwiększone zapotrzebowanie), kobiet w wieku podeszłym i kobiet w okresie menopauzy (w celu promowania utrwalania wapnia w kościach),osteopenia i osteoporoza, osób w podeszłym wieku i z obniżonym nastrojem (przyczynia się do poprawy humoru, a także sfery poznawczej przede wszystkim u osób starszych), dzieci i dorośli z obniżoną odpornościom, a także w przypadku złamań.
Dzieci w wieku 3-10 lat:
4 krople = 400 UI = 10 mcg.
Nastolatki, ciąża, karmienie piersią:
6 kropel = 600 UI = 15 mcg.
Dorośli:
20 kropli = 2000 UI = 50 mcg.
Podczas posiłków.
Wegańska Witamina D3 z Porostu Islandzkiego, z witaminą E i olejem lnianym
bez glutenu, bez laktozy, odpowiedni dla wegan
butelka 50 ml
Witamina D3 jest szczególnie znana jako witamina dobra dla naszych kości, ponieważ przyczynia się do prawidłowego wchłaniania wapnia i fosforu, które są podstawowymi minerałami szkieletu i zębów. Witamina D pozytywnie wpływa także na ogólne dobre samopoczucie oraz prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu odpornościowego. Nasz organizm czerpie ją w minimalnym stopniu z pożywienia: w postaci cholekalcyferolu (witamina D3) z żywności pochodzenia zwierzęcego (zwłaszcza tłustych ryb, takich jak łosoś, makrela, śledź) oraz w postaci ergocalciferol (witamina D2) z owoców i warzyw. Ta pierwsza jest najbardziej aktywna i wywodzi się w dużej mierze z transformacji, którą przechodzi konkretna prowitamina występująca w skórze, dehydrocholesterolu, po ekspozycji na promienie UVB.
Źródło porostów w postaci oleju, witamina D3 może być również ekstrahowana z porostów, w szczególności porostu islandzkiego, który jest szczególną formą symbiotyczną między grzybem a sinicami, zdolny do życia w ekstremalnych środowiskach i gromadzenia dużych ilości składników odżywczych, w tym witaminy D3. Ze względu na swoje pochodzenie, ta forma witaminy D3 jest nazywana wegańską i jest również zalecana dla osób, które nie spożywają mięsa.