BEZ
GLUTENU
BEZ
LAKTOZY
ODPOWIEDNI DLA WEGAN
BEZ
GLUTENU
BEZ
LAKTOZY
ODPOWIEDNI DLA WEGAN
Przede wszystkim Principium oferuję 3 rodzaje Witaminy C dostosowane do potrzeb pacjenta. Witamina C Trójpowłokowa 1000mg jest to suplement witaminy C o wysokiej dawce, przyczyniający się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Innowacyjna, trójstopniowa technologia o kontrolowanym uwalnianiu umożliwia stopniowe wchłanianie witaminy C przez cały dzień, a tym samym lepsze wykorzystanie przez organizm.
Principium Witamina C Super naturalna 500 mg to suplement witaminy C z owoców dzikiej róży i jagód Camu camu. Ekstrakt z dzikiej róży ma działanie regenerujące i wspomagające; Camu camu wspomaga funkcjonowanie dróg oddechowych.
Witamina C do żucia jest otrzymywana z owoców Aceroli, rośliny z Ameryki Łacińskiej, której owoce są bogate w witaminę C. Posiada pyszny smak wiśni. Produkt polecany dla dzieci i osób, które mają problem z połykaniem tabletek.
Suplementacja Witaminy jest niezwykle ważna, ponieważ stymuluje syntezę kolagenu, czyli białka, które wspiera wszystkie nasze tkanki (skórę, więzadła, kości, chrząstki, naczynia krwionośne itp.). Dodatkowo Witamina C poprawia naszą odporność immunologiczną i wspomaga wchłanianie żelaza.
1 tabletka dziennie Witaminy C Trójpowłokowej 1000mg
2 tabletki Witaminy C Naturalnej do żucia
Witamina C Naturalna do żucia 60 tabletek
2 x 180mg witaminy C w formie Acerola+ Bioflawonoidy na tabletkę
Witamina C Trójpowłokowa 1000mg
24 tabletki 1 x 1000mg witaminy w potrójnej powłoce na tabletkę
bez glutenu, bez laktozy, odpowiedni dla wegan
Witamina C Naturalna do żucia 60 tabletek
Witamina C Trójpowłokowa 1000mg 24 tabletki
Suplementacja Witaminy jest niezwykle ważna, ponieważ stymuluje syntezę kolagenu, czyli białka, które wspiera wszystkie nasze tkanki (skórę, więzadła, kości, chrząstki, naczynia krwionośne itp.). Dodatkowo Witamina C poprawia naszą odporność immunologiczną i wspomaga wchłanianie żelaza. Dostarczanie Witaminy C jedynie poprzez dietę bywa trudne ponieważ jej działanie jest obniżone przez promienie słoneczne, gotowanie potraw i wysokie temperatury. Z tego powodu, zwłaszcza w okresie wzmożonego stresu, przeziębienia, choroby lub osób palących warto sięgnąć po suplement, który pozwoli zapewnić odpowiednie dzienne spożycie. Zwykle suplementy wchłanianie ok 20% reszta jest wydalana z moczem u nas biodostępność wynosi 80%.
Pierwsze zapiski dotyczące witaminy C pojawiły się w 1747 r. przez Jamesa Lind, brytyjskiego chirurga Royal Navy, który podarował sok pomarańczowy i cytrynowy niektórym marynarzom cierpiącym na szkorbut. Wielu naukowców zbadało właściwości witaminy C, w tym laureaci Nagrody Nobla Szent-Gyorgyi i Waltera Normana Hawortha. W 1955 r. J.J. Spala odkrył, że ludzki organizm sam nie wytwarza Witaminy C i zapotrzebowanie na nią musimy dostarczać sobie przez żywność. Witamina C jest obecna przede wszystkim w owocach i świeżych warzywach, ale dostarczenie jej w ten sposób może być niewystarczające, wtedy należy sięgnąć po suplementację.